Hoe zorgt u er dan voor dat u en uw medewerkers gezond en vitaal blijven?

Wim Westhof
Expert Projectinrichting
Bedrijfsleider

Hoe zorgt u er dan voor dat u en uw medewerkers gezond en vitaal blijven?

Door samen de werkplek te onderzoeken gaan we de hele werkplek doornemen en ergonomisch instellen. De bureaustoel, dit is de basis van een goede werkplek, wordt persoonlijk ingesteld en uitgelegd. Daarnaast zullen wij het belang van een goede werkhouding en beweeggedrag bespreken. Dit alles om fit en gezond aan de werkplek te werken.

Meer weten?

Wim Westhof

Tapijt tegels

Tapijtegels

**Tapijttegels: Stijlvolle en Praktische Vloeroplossingen**

Tapijttegels bieden een veelzijdige en eigentijdse oplossing voor vloerbedekking, zowel in huis als op kantoor. Deze vierkante tapijtdelen combineren esthetiek met functionaliteit en zijn eenvoudig te installeren, waardoor ze een populaire keuze zijn voor diverse ruimtes.

Met een breed scala aan kleuren, patronen en texturen kunnen tapijttegels worden aangepast aan elke inrichting, waardoor een unieke en persoonlijke uitstraling ontstaat. Bovendien zorgen ze voor eenvoudig onderhoud en vervanging van individuele tegels, waardoor de levensduur van de vloer wordt verlengd.

Of het nu gaat om het creëren van een warme en gezellige sfeer thuis of om een duurzame en geluiddempende oplossing op kantoor, tapijttegels bieden comfort en veelzijdigheid voor elke ruimte. Ontdek de talloze mogelijkheden van tapijttegels en transformeer jouw vloer in een stijlvol en functioneel statement.

Verzoek voor meer informatie

  Laminaat vloer

  Laminaat

  Laminaat is één van de bekendste kantoorvloeren. De vloer is gemakkelijk te plaatsen en te onderhouden, je kunt eenvoudig verschillende sferen creëren en je hebt keuze uit veel verschillende soorten materiaal.

  Wat is laminaat precies? 

  Laminaat wordt vaak geproduceerd in de vorm van planken en is opgebouwd uit verschillende lagen die wordt samengeperst. Vaak wordt laminaat geleverd met een eenvoudig kliksysteem dat het makkelijk maakt om de vloer te leggen. Laminaat is erg sterk en kan zeker tegen een stootje. Ook heeft de vloer weinig onderhoud nodig door de harde toplaag.

  Kleur en soorten laminaat

  Laminaat is leverbaar in verschillende kleuren en soorten. Door het brede aanbod vindt u altijd een laminaatvloer die in uw kantoor past. Wilt u uw kantoor wat gezelliger en knusser maken? Kies dan voor een donkere laminaatvloer die ervoor zorgt dat de ruimte wat kleiner lijkt. Wilt u juist een ruimtelijke sfeer creëren? Kies dan voor lichte kleuren.

  De voordelen van laminaat

  Laminaat biedt erg veel voordelen. Het is daarom een erg populaire en gewilde vloer. Hieronder sommen wij de belangrijkste voordelen voor je op:

  • Ruime keuze uit verschillende vloeren;
  • Eenvoudig te leggen;
  • Onderhoudsvrij;
  • Vochtbestendig.

  Ruime keuze uit verschillende vloeren

  Het mooie van laminaat is dat er ontzettend veel soorten vloeren beschikbaar zijn in verschillende kleuren en sferen. Er is voor ieder wat wils!

  Eenvoudig te leggen

  Laminaat wordt vaak voorzien van een kliksysteem waardoor het gemakkelijk zelf is te leggen. Ook voor personen met twee linkerhanden is dit prima te doen.

  Onderhoudsvrij

  Laminaat vereist vrijwel geen onderhoud. Door de harde toplaag blijven hardnekkige krassen vaak uit en heb je niet veel omkijken meer naar het onderhoud van de vloer.

  Vochtbestendig

  Vaak wordt gedacht dat laminaat niet goed tegen vocht kan, maar niets is minder waar! Laminaat kan juist erg goed tegen vocht.

  Verzoek voor meer informatie

   PVC vloer

   PVC vloeren

   PVC vloeren zijn samen met laminaat vloeren erg populair. PVC vloeren hebben weinig onderhoud nodig en zijn gemakkelijk schoon te maken, zijn duurzaam en ideaal te combineren met vloerverwarming. Noordhuis biedt een uitgebreid assortiment PVC vloeren zodat u bij ons altijd slaagt en een ruime keuze hebt.

   Wat is een PVC vloer precies?

   PVC is een vloer met een unieke houten uitstraling, echter zit er geen hout in verwerkt. De vloer wordt gemaakt van kunststof en bevat verschillende lagen polyvinylchloride. Echter, doordat de vloer op zo’n professionele manier wordt gemaakt aan de hand van de modernste technieken, is hij bijna niet te onderscheiden van een echte houten vloer.

   De belangrijkste voordelen van een PVC vloer

   PVC is een heel populaire keuze doordat de vloer een aantal interessante voordelen biedt. Om je een goed beeld te geven van deze voordelen hebben we hieronder een opsomming van de belangrijkste gemaakt:

   • Een PVC vloer is erg duurzaam;
   • Het onderhoud is minimaal;
   • Ideaal voor vloerverwarming;
   • Makkelijk te plaatsen.

   Een PVC vloer is erg duurzaam

   Een groot voordeel van PVC is dat het erg duurzaam materiaal is. Een PVC vloer gaat dus erg lang mee en is niet snel aan vervanging toe.

   Het onderhoud is minimaal

   Het onderhoud aan PVC vloeren is minimaal en het onderhoud dat moet gebeuren is redelijk snel te doen.

   Ideaal voor vloerverwarming

   Een bekende eigenschap van PVC is dat het gemakkelijk warmte doorlaat. Dit zorgt er dan ook voor dat de vloer zich perfect leent voor vloerverwarming. Overweegt u dus uw vloer te verwarmen, dan is PVC dé vloer die u zoekt.

   Makkelijk te plaatsen

   Net als laminaat is ook een PVC vloer makkelijk zelf te plaatsen. Ook onervaren klussers kunnen prima uit de voeten met het leggen van een PVC vloer.

   Verzoek voor meer informatie

    Nieuwbouw Campus Ichthus College Kampen

    Medewerkers en leerlingen betrokken bij de inrichting

    Regiocoördinator Facilitair Leonie van den Berg was de verbindende schakel tussen Noordhuis en het Ichthus College Kampen. “Collega’s hebben tijd vrij gemaakt in de agenda om mee te denken over het inrichtingsplan. Ook zijn leerlingen benaderd tijdens het proces om mee te denken over bijvoorbeeld de nieuwe mediatheek. Tijdens het proces hebben wij voor ogen gehouden dat het een fijne plek moet worden voor de leerlingen en collega’s om samen te zijn en te leren. Dit maakt dat het proces goed is verlopen”, vertelt Leonie.

    Astrid sluit zich hierbij aan: “Als je zo’n proces in goede samenwerking en met energie en plezier doet kan het niet anders dan heel mooi worden. De inrichting past bij de school, bij ons. Het is vriendelijk, licht en je voelt je welkom. Dit wordt een schoolgebouw waar je graag bent.”

    Een impressie van het ontwerp

     

    Bedrocan in Denemarken

    Bedrocan is een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van gestandaardiseerde medicinale cannabis. Ralph Steele was Facility Manager bij Bedrocan toen in 2019 werd besloten om een kantoor te openen in Amsterdam. Het bedrijf had toen al vestigingen in Emmeloord en Veendam en maakte op die locaties gebruik van kantoorartikelen van Noordhuis. “Toen we een locatie hadden gevonden in Amsterdam, heb ik Wijtze Postma, projectadviseur bij Noordhuis, gebeld of hij in samenwerking met ons en enkele andere partijen het pand wilde inrichten.”

    Huisstijl ontwikkelen
    Het was voor het eerst dat Noordhuis voor Bedrocan een pand ging inrichten en het verliep geheel naar wens. De richtlijnen vanuit Bedrocan werden vertolkt in een aansprekend interieur voor jonge talenten waarin de bedrijfskleuren goed zichtbaar waren. Dit was precies wat Bedrocan wenste.

    Hoe Steele het traject heeft ervaren? “Wijtze kon zich goed in ons verplaatsen, dacht met ons mee en wees ons op relevante zaken. Hij nam de gebruikers mee in het proces. Onze huisstijl heeft hij bij dit project terug laten komen.”

    Begin dit jaar leverde Noordhuis opnieuw een project op voor Bedrocan. Deze keer betrof het de afdeling clinical research in Utrecht. En ook dit project is naar volle tevredenheid volbracht.

    Grote afstand
    De volgende uitdaging volgde snel: een vestiging in Køge. Tot op heden zijn de producten van Bedrocan alleen verkrijgbaar via Bureau voor Medicinale Cannabis, dat onderdeel is van het Nederlandse ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Om beter te voldoen aan de internationale vraag, is besloten om een nieuwe productielocatie te openen in de Deense stad.

    Boven de productiehal in Køge bevindt zich een kantoorgedeelte dat ingericht moest worden. Opnieuw nam Steele, inmiddels R&D Engineer bij Bedrocan, contact op met Wijtze Postma, maar deze keer ook met enkele Deense bedrijven die de klus eveneens zouden kunnen klaren. In deze aanbestedingsfase voerde Postma overleg met een team van Bedrocan en werden tekeningen en wensen doorgenomen. Steele: “In Denemarken werkte op dat moment nog niemand, dus was er geen input van gebruikers. Maar we wilden wel een Dutch design, dat een beetje zou concurreren met het Danish design.”

    Postma: “Tijdens dit gesprek stipte ik zaken aan als: is het pand groot genoeg met oog op toekomstige groei, welke werkzaamheden vinden plaats in de verschillende ruimtes en kunnen bepaalde ruimtes op meerdere manieren worden benut? Looplijnen, zichtlijnen, akoestiek en ergonomie zijn eveneens zaken waarover we nadenken. En natuurlijk de kleursamenstelling.”

    ‘Hoge kwaliteit’
    Er volgde een ontwerp met een offerte, die vervolgens in een leaseconstructie werd verwerkt. Hier zitten verschillende voordelen aan. De leaseconstructie is tegenwoordig dan ook vrij gebruikelijk binnen de projectinrichting.

    Noordhuis won het van de Deense bedrijven vanwege de prijs-kwaliteitverhouding, vertelt Steele: “We weten dat we kunnen rekenen op een hoge kwaliteit voor een relatief lage prijs.” En daarmee kon Noordhuis aan de slag met dit project, dat verder weg is dan gebruikelijk. Postma: “Onze klanten zijn vooral in Nederland gevestigd. We gaan bij al onze projecten voor het hoogst haalbare. In dit geval moest het écht allemaal in een keer goed.”

    Dus na het maken van een 3D-schets en het uitnodigen van de Bedrocan-directie in de fabriek van kantoor- en projectmeubelfabrikant Vepa, volgde een definitief ontwerp inclusief alle kosten. “Ook de montage- en transportkosten”, vertelt Postma. “De montage en het transport konden we in principe zelf verzorgen, maar hebben we uitbesteed aan Vepa en Office Service Nederland (OSN). Die hebben vaker projecten in het buitenland uitgevoerd.”

    Schouw
    Maar voor er ook maar een meubel werd gefabriceerd en getransporteerd, reed Postma zelf naar de locatie in Denemarken. “Een tekening is mooi, maar de praktijk is leidend. Het is belangrijk om alles goed in te meten. De schouw leverde nog wel een paar belangrijke wijzigingen in het ontwerp op.”

    Verder zag Wijtze dat er geen geschikte trap of lift in het gebouw was om de meubels naar het kantoorgedeelte op de eerste etage te krijgen. “Het intern transport doen we normaal gesproken zelf, maar ligt in zo’n geval bij de klant. Ralph heeft een heftruck geregeld en er zo voor gezorgd dat de monteurs hun werk probleemloos konden uitvoeren.”

    Voorspoedige oplevering
    De oplevering verliep dankzij dit voorwerk voorspoedig. Steele: “De werkzaamheden zijn eerder afgerond dan gepland. Er werd zelfs een stapje extra gezet door de monteurs: ze klaarden een klus die niet op hun lijst stond, maar die ze wel konden meenemen.”

    Vanwege de heftruck had Vepa alle meubels op pallets gezet, zodat de pakketten eenvoudig naar de eerste etage konden worden getild. “De monteurs namen na hun werk alle emballage mee, dus het lag er meteen keurig bij,” zegt Steele.

    Het transport was in twee delen opgedeeld, zodat alle emballage terug naar Nederland kon worden vervoerd. Maar het had nog een bijkomstigheid, volgens Postma. “Bij het eerste transport bleek een stoelpoot beschadigd te zijn. Vepa heeft ervoor gezorgd dat een week later een nieuwe stoelpoot met het tweede transport mee kon. Dat is, gezien de afstand, slim opgelost.”

    Lezen en schrijven
    Het pand is inmiddels dus keurig ingericht. Steele is opnieuw te spreken over het resultaat en het gehele traject. “Wijtze wil liever twee keer meten, dan één keer verkeerd zagen. Ik kan met hem lezen en schrijven. Hij kent ons en is op de hoogte van ontwikkelingen op de markt. Plus, hij heeft goed contact met de producenten. Hij denkt mee en luistert goed. Ik hoef alleen mensen bijeen te brengen, de gebruikers en Noordhuis, en dan werkt het al.”

    Ook Postma is heel positief over het resultaat. “Het is altijd leuk om te zien hoe een ontwerp in de praktijk uitpakt. Maar het allermooiste is een tevreden klant. Daar doe je het voor.”