Buurtcentrum Dukdalf

oktober 2023

'Volledig vernieuwd buurtcentrum in Lelystad'

Het interieur van DukDalf was niet helemaal met de tijd meegegaan. Noordhuis is aan de slag gegaan om hier verandering in te brengen. Het oude gebouw is volledig gestript en opnieuw ingericht. De transformatie is duidelijk te zien met de frisse look die het interieur gekregen heeft. Voor het ontwerp is er samengewerkt met de huisarchitect van de gemeente Lelystad. De gebruikte materialen en producten zijn dan ook in lijn met die van het gemeentehuis.

In het buurtcentrum zijn verschillende plekken gecreëerd om met elkaar af te spreken en te vergaderen. De welkomsthal heeft een frisse en actieve blauwe kleur gekregen. Voor het totaalplaatje is er gekozen voor een lichte en open uitstraling. De grootste ruimte van het buurthuis heeft praktische stoeltjes gekregen die weinig ruimte innemen. Er is daarbij gekozen voor strak design. Bij de stoelen zijn karren geleverd om de klapstoelen gemakkelijk te verplaatsen en op te bergen in een nabijgelegen kleine ruimte. Daarnaast staan in deze ruimte tafels die ook inklapbaar zijn, zodat deze snel aan te passen is voor vergaderingen, feestjes of andere bijeenkomsten. Gedurende het hele proces stonden duurzaamheid en gebruikersgemak centraal.

Ook is het gebouw voorzien van wandrails. Dit geeft de gelegenheid om DukDalf in de nabije toekomst meer karakter te geven met  kunst aan de muur.

13 foto 's

Vragen over dit project?

Onze expert vertelt u graag meer!

Wijtze Postma
Projectinrichting
Adviseur
06 54364309
w.postma@noordhuis.nl