Nieuwbouw Campus Ichthus College Kampen

december 2023

'Interieur kloppend met de buitenkant'

Projectmanager Regine Bakker en interieurontwerpster Laura Martens van Noordhuis hebben zich hier sterk voor gemaakt: “Het moet een school zijn waar iedereen trots op is. Het interieur moet kloppend zijn met het gebouw. We hebben bijvoorbeeld de vlakverdeling die aan de buitenzijde van het gebouw en bij de entree te zien is, ook doorgevoerd in de balie van de mediatheek. Zo zijn er meer elementen van het gebouw die terugkomen in het interieur zoals het kleurgebruik van het meubilair en de materialen. Ook wordt er veel groen in de school gebracht,” legt Laura uit.

Medewerkers en leerlingen betrokken bij de inrichting

Regiocoördinator Facilitair Leonie van den Berg was de verbindende schakel tussen Noordhuis en het Ichthus College Kampen. “Collega’s hebben tijd vrij gemaakt in de agenda om mee te denken over het inrichtingsplan. Ook zijn leerlingen benaderd tijdens het proces om mee te denken over bijvoorbeeld de nieuwe mediatheek. Tijdens het proces hebben wij voor ogen gehouden dat het een fijne plek moet worden voor de leerlingen en collega’s om samen te zijn en te leren. Dit maakt dat het proces goed is verlopen”, vertelt Leonie.

Astrid sluit zich hierbij aan: “Als je zo’n proces in goede samenwerking en met energie en plezier doet kan het niet anders dan heel mooi worden. De inrichting past bij de school, bij ons. Het is vriendelijk, licht en je voelt je welkom. Dit wordt een schoolgebouw waar je graag bent.”

Een impressie van het ontwerp

 

5 foto 's

Vragen over dit project?

Onze expert vertelt u graag meer!

Regine Bakker
Projectinrichting
Adviseur
06 54364306
r.bakker@noordhuis.nl