SMART succesvol bij digitaliseringsstrategie

oktober 2023

'Stad & Esch'

Stad & Esch is een grote middelbare school gevestigd in Meppel waar digitalisering en kwaliteit hoog in het vaandel staan. Geïnspireerd door een sterke visie, betrokken leraren en een vooruitstrevende directeur-bestuurder, heeft Stad & Esch afgelopen jaar een schoolbrede technologie-upgrade gehad. Deze upgrade heeft ervoor gezorgd dat er succesvol op afstand les kan worden gegeven, de betrokkenheid bij leerlingen is versterkt en het helpt leerlingen om zich voor te bereiden op de banen van de toekomst. Bij het kiezen van de juiste oplossing was het essentieel dat deze aansloot bij de visie en ambities van Stad & Esch. Daarbij was het ook van belang dat het de digitale didactiek ondersteunt en dat het werken met digitale content op een simpele manier mogelijk maakt.

COVID-19

Stad & Esch had veel verouderde beameropstellingen. Deze waren nuttig, maar lagen niet in lijn met de digitaliseringsstrategie die Stad & Esch voor ogen had. Nu heeft een groot deel van de klaslokalen een nieuw SMART Board® interactieve display, samen met de SMART Learning Suite software. Peter de Visser, directeur-bestuurder bij Stad & Esch, kan zien dat het een verschil heeft gemaakt. “Sinds 2008 zijn wij al bezig met digitalisering. Eerst met Apple Macbooks vanuit de school, en sinds 2014 werken wij met ‘bring your own device’. Al onze vaksecties werken met de digitale (interactieve) leermiddelen van uitgeverijen en van eigen makelij en onze leerlingen hebben toegang tot digitale content. Doordat wij al volop bezig waren met digitalisering, konden wij gemakkelijker schakelen toen de scholen dicht moesten in verband met het coronavirus. De dag na de aankondiging kregen onze leerlingen al online les volgens rooster.

Resultaat

De interactieve SMART Boards ondersteunen Stad & Esch bij het zoeken van talenten bij de kinderen en het is goed om te zien dat ze de digitale didaktiek van de lessen van de docenten verrijken. Vanuit de Stad & Esch Academie zijn voor de vijf vakdomeinen gecertificeerde SMART-experts opgeleid. Sinds de introductie van de interactieve SMART Boards is de drempel voor andere docenten aanzienlijk verlaagd en het is duidelijk te zien dat ze een meerwaarde hebben.

3 foto 's

Vragen over dit project?

Onze expert vertelt u graag meer!

Yannick Timmer
Presentatieapparatuur
Accountmanager
06-54 36 43 07
y.timmer@noordhuis.nl